Online film en radio
HomeOnline film en radio

Op Groene Vrijdag verscheen er ieder uur een video online. Er waren er filmpjes met burgemeester Bruls, de wethouders Tiemens en Vergunst, boswachter Tim, Operatie Steenbreek, Groene Vrijdagsoep én nog veel meer. Ook deed streekomroep RN7 de hele dag online verslag van Groene Vrijdag. Tot slot konden Nijmegenaren op Groene Vrijdag en het daaropvolgende weekend gratis online kijken naar de film 2040 Join the Regeneration.

 

De opening werd verricht door burgemeester Bruls, gevolgd door een herfstfilmpje met boswachter Tim en Ellen Barten. We zagen de (online) onthulling van de maquette van Operatie Steenbreek in De Bastei, gevolgd door een Twitterbericht over de Nijmeegse vogelmonumentjes van De Bastei.

Ook kregen we een rondleiding over het elektrisch schip Nijmegen Max van BCTN, was er een filmpje over het afkoppelen van de regenpijp door Operatie Steenbreek, een kookvideo met het recept van de  Groene Vrijdagsoep en vertelde VoedselSurplus wat ze tegen voedselverspilling ondernemen. Tot slot nodigde wethouder Noël Vergunst alle Nijmegenaren uit voor de film 2040 Join the Regeneration, die op Groene Vrijdag en het daaropvolgende weekend voor iedereen gratis online was te bekijken.

Opening door burgemeester Bruls

 

Knutselen met boswachter Tim en Ellen Barten

 

Onthulling maquette Operatie Steenbreek

 

Twitterbericht: Nijmeegse vogelmonumentjes De Bastei

 

Rondleiding elektrisch schip Nijmegen Max BCTN

 

Afkoppelen regenpijp Operatie Steenbreek

 

Kookvideo Groene Vrijdagsoep

 

VoedselSuplus tegen voedselverspilling

 

Wethouder Vergunst over 2040 Join the Regeneration

 

 

terublik Wethouder Tiemens

Verslag RN7

Streekomroep RN7 deed de hele dag (09.00-17.00 uur) verslag van Groene Vrijdag. De uitzending met eigen reportages en een talkshow op het eind is hier terug te luisteren.

 

inspiratie vooraf

In de aanloop naar Groene Vrijdag 2020 verscheen er een aantal inspirerende video’s op deze webiste en op social media. Te beginnen met het filmpje met voormalig stadsdichter Jaap Robben die samen met kinderen een bos begon. Dar en Zevenheuvelenloop gingen ploggen en biologisch en vegetarisch cateraar De Rode ComCommer kondigde haar workshop aan (die vanwege corona helaas niet door kon gaan). Tot slot mag het filmpje waarin de souschef van restaurant ’t Sfeerhuys het recept van de Groene Vrijdagsoep alvast een beetje onthulde niet ontbreken.

 

ZULLEN WE EEN BOS BEGINNEN?

 

PLOGGEN JULLIE OOK MEE?

 

BIO EN VEGA KOKEN MET DE RODE COMCOMMER

 

Teaser groene vrijdagsoep